Tradició design technológia modellek kapcsolat használtautó
alfa romeo pécs Giulietta alfa romeo pécs Mito alfa romeo pécs Giulia

Technológia

passzív biztonság

Sportosság és irányítás

A teljesítmény is fontos, ám a biztonság alapvető követelmény. Ma már ez a sportos autóknál is igaz. Az Alfa Romeo is ezt bizonyítja, kezdve az autók túlélő kabinjaként elképzelt törhetetlen utastérrel, melyet oldalütközés elleni rudak erősítenek és az ütközések erejét elnyelő gyűrődő zónák védenek. Mindezt a legszigorúbb töréspróbákkal ellenőrizték. Azután ott van az FPT (tűzelhárítási rendszer), amely balesetnél megszakítja az üzemanyag ellátást, és ami mindegyik modellen szériatartozék.

Az Alfa 147 modell is nagyfokú biztonságot nyújt. Szükség esetén egy kifinomult elektronikus vezérlő kapcsolja be a passzív biztonsági berendezéseket. Az autó hat légzsákkal van felszerelve: elöl a vezető és a mellette ülő utas számára (az utóbbi kikapcsolható), két oldalsó légzsák az első ülések támlájába építve és két függöny légzsák, amelyek oldalról védik az utasok fejét.
A fentieken kívül meg kell még említeni a tehetetlenségi orsós, előfeszítővel és erőhatárolóval szerelt elülső biztonsági öveket, és a teleszkópszerűen összecsukló kormányoszlopot. Ezek természetesen mind szériafelszerelések.

Az Alfa 156 és Sportwagon modelleknél a vezető és a mellette ülő utas biztonságát a részben magnéziumból készült ülések, keresztirányú süppedésgátlók, előfeszítők és teljes körű légzsákrendszer biztosítja: elöl, a vezető oldalán, a mellette lévő ülésen utazó utas oldalán, oldal-légzsákok az első ülések támlájába építve, két függöny légzsák.

Az Alfa 166 modell légzsákrendszere: elöl, a vezető oldalán egy 55 literes, a mellette ülő utas oldalán egy 120 literes légzsák található. Az oldalirányú ütközések elleni jobb védelem érdekében az Alfa 166 modellen van egy pár különleges érzékelők által vezérelt oldallégzsák is, mely az első ülések támlájába van beépítve.

Az Alfa Spider és a GTV modell. Fejlett technológia alkalmazása a biztonság érdekében: vezetőoldali légzsák, első utasoldali légzsák, elektronikus előfeszítővel felszerelt biztonsági övek és teleszkópszerűen összecsukló kormányoszlop. A kocsiszekrény burkolata alatt tűz- és hőálló anyagok találhatók. Az üzemanyagtartály fémlemezből készült, elhelyezése az autóban biztonságos helyen van.