Tradició design technológia modellek kapcsolat használtautó
alfa romeo pécs Giulietta alfa romeo pécs Mito alfa romeo pécs Giulia

Design

megőrzött szépség

"A technika nem lehet tökéletes, csak ha esztétikailag is az."
Azt várnánk, hogy egy esztétától származik e kijelentés, pedig a gépkocsik konstruálásának egyik mély igazságáról van szó, amelyet az autótervező és ?gyártó Ettore Bugatti fogalmazott meg.

Egy autó szépsége, amely fontos sikertényező, belülről jön, a kocsi szelleméből és gépi szívéből, műszaki konstrukciójának harmóniájából, eleganciájából, egyszerűségéből, és egyensúlyából. Ez is hangsúlyozza a ?műszaki esszencia? és a ?formai esszencia? közötti kapcsolat fontosságát. Nem kell mérnöknek lenni ahhoz, hogy értékelni tudjuk a jól megcsinált, harmonikus formájú dolgok értékét, a tárgyak és eszközök eleganciáját, egy Alfa Romeo motor szépségét.

"Megőrzött szépség" látható itt. Az Alfa Romeo múzeum által létrehozott vándorkiállítás azokat a modelleket mutatja be, amelyek különösen fontos fejezetet írtak az automobil történetében, és reprezentálják a márka szépségét. E históriai utazás időtlen példákon át mutat rá az Alfa Romeo Styling filozófiájára.

A ?Megőrzött szépség? nagystílű megnyitására 1994-ben, Barcelonában került sor, ahol elnyerte a közönség és a kritikusok legmagasabb tetszését. Ezután 1995-ben átköltözött Amsterdamba, majd a következő évben Koppenhágát kereste fel. 2000-ben Dublinban volt látható, majd hosszú útra kelt, hogy Yokohamából hódítsa meg a Felkelő Nap kritikus országát. 2002-ben Londonba utazott, ahol ?A szépség esszenciája? lett belőle. Végül elérte Olaszországot, amikor hetedik megrendezése alkalmával ellátogatott Bolognába.

Az esemény folytatódik, az olasz stílust és az Alfa Romeo sikerét ünneplő autókollekció készen áll, hogy elkápráztassa a világot.